Vrijstaande nieuwbouwwoning | Soesterberg

Info

Locatie: Soesterberg
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 215 m² BVO
Inhoud: ca. 850 m³

We kregen de opdracht om een mooi ontwerp te maken voor deze vrijstaande nieuwbouwwoning aan de rand van Soesterberg.

Optimaal benutten van beschikbare ruimte
De uitdaging bij dit ontwerp was om binnen de bouwregels een prettige en functionele woning te ontwerpen. Binnen deze regels zijn de mogelijkheden om in de hoogte of over een grote oppervlakte te bouwen beperkt. Door middel van een compacte plattegrond en een bouwlaag die gedeeltelijk onder de grond ligt, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Indeling verdiepingen 
De begane grond met de leefruimten is ‘opgetild’ en ligt ruim een meter boven het maaiveld. Vanuit de begane grond leidt een trap naar het souterrain, waar de slaapkamers zijn. Onder de kap bevinden zich een logeerkamer en een werkruimte, die door middel van een grote vide in verbinding staan met de begane grond.

Ruimtelijk ontwerp
Doordat de verschillende ruimten en verdiepingen in open verbinding met elkaar staan, voelt de woning prettig en ruimtelijk aan. Dit wordt versterkt door de grote hoge ramen, waardoor veel licht binnenkomt.

Eigentijdse uitstraling
De gepleisterde grijswitte gevel, in combinatie met een lichtgrijs PVC dak en zinken en aluminium details, geeft het huis een frisse en eigentijdse uitstraling.