Eigentijdse vrijstaande woning | Soesterberg

Info

Locatie: Soesterberg
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering
Programma: wonen
Oppervlakte: ca. 215 m² BVO
Inhoud: ca. 850 m³

Team

Thomas Kraal
Thom Winters
Thomas ter Keurs
Monique Martens

Wij hebben de mooie opdracht gekregen om aan de rand van Soesterberg een nieuwe eigentijdse vrijstaande woning te ontwerpen. Het was een behoorlijke puzzel om binnen de bouwregels een goed bruikbare woning te ontwerpen. Doormiddel van een compacte plattegrond en een bouwlaag gedeeltelijk onder de grond bleven we binnen de hoogte en oppervlakte beperkingen.

De begane grond is ruim 1 meter boven maaiveld gelegen met daar de leefruimten. Vanuit de opgetilde begane grond kun je met de trap naar het soutterain, welke dienst doet als slaapverdieping. Ook is er nog een gedeeltelijke verdieping onder de kap waar zich een logeerkamer en werkruimte bevinden die middels een grote vide in verbinding staat met de begane grond.
Elementen als een vide, ruimten die in open verbinding met elkaar staan en grote glaspartijen zorgen dat deze woning erg ruimtelijk en prettig aanvoelt. De combinatie van een gepleisterde gevel in wit / grijs, een lichtgrijs PVC dak en zinken en aluminium detailelementen geven het geheel een eigentijdse en frisse uitstraling.