Zwemvijver, buitenkeuken en tuinontwerp | Utrechtse Heuvelrug

Deze villa uit de negentiende eeuw staat op een buitenplaats aan de Stichtse Lustwarande. Voor de huidige bewoners verzorgen we de renovatie van de villa en de aanpak van de tuin. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in twee fases.

Fase 1: renovatie

De renovatie van de villa is afgerond in 2018.

Fase 2: zwemvijver, buitenkeuken en tuinontwerp

Tuinontwerp
In de tweede fase van dit project wordt de tuin opnieuw ingericht. Er is een mooi ontwerp gemaakt voor de bestrating en de beplanting.

Zwemvijver
In het plan is ruimte voor een grote zwemvijver. Een deel hiervan is vijver, een deel is zwembad.

Bijgebouw met zonnepanelen
In het bijgebouw direct naast het woonhuis bevinden zich een ruime berging en een eigen plek voor de honden. De zonnepanelen op het dak maken deel uit van het ontwerp.

Bijgebouw met douche, toilet en buitenkeuken
Naast het zwembad staat een tweede bijgebouw met een afsluitbare buitenkeuken en een overdekt terras. In dit bijgebouw zijn verder een douche en toilet geplaatst.

Een geheel
De gevels van de bijgebouwen zijn bekleed met horizontale zwarte houten latten. Tussen de zwarte latten zitten een aantal grijze latten of zijn latten weggelaten, als (abstracte) referentie naar de driedeling van de serre van het woonhuis. De schuine kap van het woonhuis komt terug in de schuine delen van de houtconstructie van de bijgebouwen. Zo vormen de drie gebouwen samen één geheel.

> Lees hier meer over de uitvoering van fase 2.

Info
Locatie: Utrechtse Heuvelrug
Jaar: 2017
Opdrachtgever: particulier
Status: eerste fase opgeleverd (2018), tweede fase opgeleverd (2020)
Programma: wonen
Oppervlakte renovatie: ca. 160 m²
Oppervlakte bijgebouwen: ca. 85 m²