Projectinfo

Renovatie bijgebouwen

Locatie: Kerckebosch, Zeist
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: bijgebouw / veranda
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp & technische uitwerking

Opgave
De opdrachtgever heeft bij hun woning een tweetal gedateerde bijgebouwen. Zij willen deze bijgebouwen laten renoveren en een nieuwe functie geven, zodat ze weer jaren mee kunnen en ze de gebouwen ook gaan gebruiken. Een van de gebouwen zal dienst doen als garage / berging en het andere bijgebouw, achter in de tuin krijgt een multifunctionele functie en veranda.

Oplossing
Het plan zorgt met minimale ingrepen voor maximaal resultaat. Constructief konden we de gebouwen volledig hergebruiken, alleen de schillen (het dak en de gevels) zullen in het plan vernieuwd worden. Hiermee kunnen we ook een meer eigentijdse uitstraling creëren, die wel nog steeds passend is bij de bestaande woning. Daarnaast hebben we de ruimte van het bijgebouw achter in de tuin, ingedeeld in verschillende ruimtes, om zo het programma van de opdrachtgever hier slim in te passen.

Impressie
Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_01
Zicht op de gerenoveerde bijgebouwen vanuit de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - DO_02
Links het bijgebouw achter in de tuin, rechts met dezelfde houtaccenten het gerenoveerde bijgebouw bij de woning.

Renovatie bijgebouwen - Kraal architecten BV - BS_01

Terug naar het overzicht