Renovatie en verbouwing gezinswoning in Cothen

Toen onze opdrachtgevers overwogen om in zijn ouderlijk huis te gaan wonen, vroegen ze ons om de woning te renoveren en verduurzamen.

Ze willen het huis een moderne uitstraling geven, waarbij de tuin bij de woning wordt betrokken en er meer licht naar binnen komt. In het interieur willen zij strakkere lijnen, zodat het meer van deze tijd wordt. De voordeur zit op dit moment wat verstopt aan de zijkant van het huis. Deze moet voor onbekenden straks makkelijk te vinden zijn. Bovendien willen de opdrachtgevers graag een duurzaam en onderhoudsarm huis.

In het nieuwe ontwerp krijgt het huis wit gestucte buitenmuren en een fris, licht interieur. Vanuit de woonkeuken en zithoek is er breed zicht op het terras en de tuin. Een dakkapel wordt vervangen door een mooie, nieuwe versie met grotere ramen. Speciaal voor de entree is een kleine uitbouw ontworpen, die goed zichtbaar is vanaf de straat en de nieuwe oprit.

Ook voldoet het huis straks weer aan de huidige eisen voor duurzaamheid en comfort. Op de begane grond komt lage temperatuur vloerverwarming. In de originele bouw was geen rekening gehouden met ventilatie. Bij de renovatie wordt het hele huis mechanisch geventileerd. Buiten worden aluminium kozijnen geplaatst, die weinig onderhoud vragen. In de bijkeuken is ruimte vrijgehouden om in de toekomst een warmtepomp te plaatsen.