Uitbreiding vrijstaande villa in Bilthoven

In Bilthoven wordt gebouwd aan de toekomstige woning van onze opdrachtgevers. De begane grond van deze vrijstaande villa wordt opnieuw ingedeeld. Op de plek van het zwembad wordt het huis uitgebreid met een woonkeuken en een bijkeuken.

Oude situatie (foto van Funda)

Ontwerp met aanbouw

In het ontwerp komt de nieuwe keuken deels in het oude huis en deels in de aanbouw. De keuken ligt dan gelijkvloers met de woonkamer. De bijkeuken (helemaal links) komt iets lager te liggen, op het niveau van de garage. Op de eerste verdieping wordt een badkamer weggehaald. Een andere badkamer wordt juist vergroot. De uitbouw naar de tuin toe is in de stijl van de bestaande woning, zodat het huis straks weer een harmonieus geheel is.

Inmiddels zijn de werkzaamheden gestart. Eerst is het zwembad weggehaald. De fundering daarvan wordt gebruikt voor de vloer van de uitbouw. Om naar buiten toe uit te kunnen bouwen, is een deel van de dragende muur weggehaald. De muur wordt nu ondersteund door een staalconstructie.