Verbouwen of verhuizen?

Als u overweegt om te verbouwen, zijn er een aantal zaken om over na te denken.

Misschien bent u gehecht aan de plek waar u woont, bijvoorbeeld omdat u het goed kunt vinden met de buren, vriendjes van de kinderen vlakbij wonen, of omdat u op de fiets naar het werk kunt. In dat geval zult u minder snel geneigd zijn om te verhuizen. Een verbouwing kan ervoor zorgen dat uw huis weer voldoet aan uw woonwensen, zonder dat u weg hoeft van de plek waar u graag woont.

verbouw en renovatie architect

Bij het overwegen van een verbouwing is het belangrijk om na te denken over uw financiƫle situatie en wensen voor de toekomst. Daarbij kunt u kijken naar de huidige waarde van uw huis en de meerwaarde die de verbouwing oplevert. Helemaal kostendekkend is een verbouwing bijna nooit, maar het levert extra comfort en woonplezier op.

Wanneer de meerwaarde van de verbouwing maar klein is, of u overweegt om binnen afzienbare tijd te verhuizen, kan dat een reden zijn om ervan af te zien.

Omdat verbouwen over het algemeen geen kleine ingreep is, loont het de moeite om u in deze zaken te verdiepen voordat u een beslissing maakt.