Projectinfo

Verbouwing vrijstaande woning

Locatie: Maarn
Jaar: 2016
Opdrachtgever: particulier
Status: Uitvoering

Programma: wonen
Oppervlakte: ongewijzigd
Inhoud: ongewijzigd
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking, aanbesteding en bouwbegeleiding

Opgave
Voor deze vrijstaande woning in Maarn zijn we gevraagd een nieuwe indeling van de woning op alle verdiepingen te ontwerpen zodat er goede looproutes, zichtlijnen ontstaan met mooie en prettige ruimtes die als vanzelf in elkaar overgaan. Daarnaast zal de woning in zijn geheel worden gerenoveerd naar de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Oplossing
Het is ons gelukt de opgave van de opdrachtgever binnen de bestaande woning op te lossen. Hierdoor is het totale budget beschikbaar voor de optimalisering van de bestaande woning. Intern wordt op iedere verdieping een totaal nieuwe indeling gemaakt. Daarbij worden ook de trap van de begane grond naar de 1e verdieping en van de 1e verdieping naar de zolder vernieuwd en verplaatst. Ook worden op enkele plaatsen aanpassingen gemaakt in de bestaande gevel om meer licht in de woning te krijgen en de relatie tussen leefruimten en tuin te verbeteren. Daarnaast zal een deel van de bestaande woningen worden omgevormd tot veranda, door openingen in de gevel te maken en dieper in de woning een nieuwe gevel terug te plaatsen.

Visualisaties

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - DO_02
Impressie ontwerp nieuwe situatie.

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - DO_01
Impressie ontwerp nieuwe situatie, zij- & achterkant.

Verbouwing woning Maarn - Kraal architecten BV - BS_01
Foto bestaande situatie, zij- & achterkant.