Projectinfo

Vernieuwing entreegebied Betuwestrand

Locatie: Beesd
Jaar: 2017
Opdrachtgever: Betuwestrand Recreatie
Status: Bouwvoorbereiding / uitvoering

Programma: semi-openbare buitenruimte
Oppervlakte:
Inhoud: –
Werkzaamheden: ontwerp, technische uitwerking & bouwbegeleiding

Opgave
In navolging van onze eerdere plannen zoals het vernieuwde terras en de slechtweer-accommodatie, zijn we nu gevraagd een ontwerp te maken voor de vernieuwing het entreegebied van de camping. Deze moet weer een eigentijdse uitstraling krijgen en voortborduren op de reeds eerder uitgevoerde vernieuwingen.

Oplossing
De reeds ingezette lijn qua materiaalgebruik zal worden doorgezet. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de bestrating. Hiermee creëren we een herkenbare, eigentijdse uitstraling, die vanaf de entree reikt tot het gebied waar zich de meeste activiteiten afspelen. Naast de herinrichting van de buitenruimte worden ook de gebouwen in het entreegebied voorzien van een restyling. Door ander kleurgebruik en materialisatie ogen de gebouwen weer als nieuw. Hiermee wordt het geheel sfeervoller en frisser. De camping krijgt zo een uitstraling die beter past bij het vakantiegevoel.

Visualisaties

Overzicht van de nieuwe situatie, met op de achtergrond de eerder gerealiseerde vernieuwingen van afgelopen jaren.


Via een brede boulevard passeert men het entreegebouw richting de camping of dagrecreatie.


Overzicht van het entreegebied, gezien recht van boven.


De receptie en toegang tot de camping krijgen een uitnodigende uitstraling, we voegen hiervoor o.a. een pergola toe om de toegang te accentueren.