Aanbouw hoekwoning | Amersfoort

Er moesten diverse werkzaamheden aan de bestaande jaren dertig woning verricht worden, zoals het vernieuwen van de badkamer en het na-isoleren van de zolder. Daarnaast moest de begane grond worden uitgebreid. Deze uitbreiding vervangt ook deels de tot dan toe bestaande bijkeuken en berging.

Op de plek van de oude bijkeuken is een klein stukje nieuwe uitbreiding gemaakt voor de nieuwe keuken. De rest van de uitbreiding is gemaakt langs de zijkant van de woning, waardoor een beter bruikbare woonkamer ontstaat. De twee kleine uitbreidingen zijn geheel in stijl van de rijkelijk gedetailleerde bestaande woning ontworpen.

Het resultaat zijn twee prachtig en rijk gedetailleerde uitbreidingen, geheel aansluitend op de bestaande jaren dertig woning. Bij de uitwerking is goed gekeken naar de bestaande detaillering. Vooral in het metselwerk zijn veel details overgenomen. Bijzonderheden en ornamenten zijn ook verwerkt in beide nieuwe aanbouwen. De bruikbaarheid van de woonruimte is enorm verbeterd door deze ingreep. De woonkamer is immers door de uitbreiding breder geworden, waardoor er veel meer indelingsmogelijkheden zijn. Het plan maakt hiermee optimaal gebruik van het feit dat het een hoekwoning is met een breed stuk kavel aan de zijkant van het huis.

Info
Locatie: Amersfoort
Jaar: 2013
Opdrachtgever: particulier
Status: opgeleverd (2014)
Programma: wonen
Oppervlakte: 12 m² (uitbreiding)
Inhoud: 36 m³ (uitbreiding)