Nieuwbouw winkelruimtes & appartementen | Soest

Info

Locatie: Soest
Jaar: 2012
Opdrachtgever: –
Status: besloten prijsvraag, 2e plaats
Programma: winkels & appartementen
Oppervlakte: ca. 950 m² BVO
Inhoud: ca. 2900 m³

Team

Thomas Kraal
i.s.m. Lab-S

Voor de nieuwbouw van winkelruimtes en appartementen in Soest werd ons bureau gevraagd om mee te doen aan een besloten prijsvraag. Het plan omvat ruimte voor 3 winkelruimtes die individueel te gebruiken zijn, maar eventueel ook gecombineerd kunnen worden op de begane grond. Boven de winkelruimtes waren appartementen gewenst, die elk flexibel in te delen zijn.

De locatie in het winkelcentrum Soest Zuid bevindt zich precies op een T-splitsing. Om die reden wilden we verticaliteit in het gebouw brengen. Daarnaast hebben we het gebouw los gemaakt van de belendende bebouwing zodat het statiger overkomt. Ook het gebruik van hoogwaardige materialen draagt hier aan bij. Daarnaast zorgt materiaal- en kleurgebruik ook voor de eigentijdse en frisse uitstraling van het plan. De jury heeft ons plan als 2e beoordeeld bij deze besloten prijsvraag.